URHEA-halli | FANIT – TAUSTA
5783
page-template-default,page,page-id-5783,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

FANIT – TAUSTA

Useat Suomen huippu-urheilijat sekä urheilu vaikuttajat tukevat hanketta. Tustustu ketkä hanketta tukevat ja miksi he sitä tärkeänä pitävät

Petteri Koponen

Koripallo
Märskyyn valikoituu vuosittain huippujoukko lajinsa ehdottomia menestyjiä, jotka ovat valmiita sekä halukkaita treenaamaan kovaa ja tarvitsevat tähän vaadittavat puitteet. Hallihanke maksaa itsensä takaisin suomalaisina menestyjinä tulevaisuudessa, huippu-urheilijoina kotimaassa ja ulkomailla. Muut asiat Märskyssä ovat jo loistavassa kunnossa, laitetaan olosuhteet samalle tasolle.

Jouki Tikkanen

Rytminen voimistelu
Urhea-halli tuo tarvittavaa lisätilaa harjoitteluun Helsingissä. Se mahdollistaa pidemmät harjoitteluajat ja paremmat olosuhteet. Olosuhde on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun urheiluasa tavoitellaan maailman huippua. Siksi Urhea-halli on todella tärkeä suomalaiselle huippu-urheilulle!

Reijo Jylhä

Hiihdon päävalmentaja
Suomalaiset urheilijat tarvitsevat Urheahallin arkiharjoitteluun sekä nopeaan palautumiseen kansainvälisen kilpailuruljanssin keskellä.

Lauri Lehtinen ja Miikka Pennanen

Purjehdus

Olli Tuominen

Squash
Menestyminen vaatii panostusta -meiltä kaikilta.

Markus Kalmari

Olympiakomitean Akatemiaohjelman johtaja
Parhaat urheilijat parhaaseen valmennukseen ja parhaaseen ympäristöön. Useat lajit yhdessä. Lapsista aikuisiin koko urheilijan polun ajan. Urheahalli on loistava innovaatio ja vastaa suomalaisten urheilijoiden arjen haasteisiin.

Hanno Möttölä

Susijengin kapteeni
Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun urheilijat nuoresta aina huipulle saakka tarvitsevat tämän nykyajan tarpeiden mukaan rakennetun harjoituskeskuksen. On aika siirtää urheilijoidemme olosuhteet tälle vuosituhannelle!

Sari Multala

Purjehduksen päävalmentaja
Toisen asteen jälkeen urheilijat menettävät usein yhteyden laajempaan uheiluyhteisöön ja yhdessä tekemiseen. Harjoittelun monipuolisuus on tärkeää niin lapsena kuin koko urheilijan polulla huipulle asti. Jos edes osa suunnittelusta voitaisiin tehdä koordinoidusti ja yhdessä yhteisen hallin puitteissa, voittaisivat kaikki osapuolet. Lisäksi huippu-urheilun tarpeisiin suunniteltu harjoittelupaikka edistäisi valmentajien ammattiosaamisen kehittymistä ja verkostoitumista.

Teemu Suninen

Rallin tuleva Maailmanmestari
Urheahalli kaikille - liikuntaa kunnolla!

Tapio Korjus

Kuortaneen urheiluopiston rehtori
Urheahalli on valtakunnan tärkein urheilun olosuhteiden kehittämishanke.

Mika Lehtimäki

Olympiakomitean lajiryhmävastaava
Parhaat urheilijat, parhaiden kanssa, parhaassa valmennuksessa, parhaissa olosuhteissa. Urheahalli todentaisi tuon olosuhdeasian monen lajin kohdalla. Erittäin tärkeä askel rakennettaessa Helsinkiin Olympiavalmennuskeskusta.

Kimmo Muurinen

Koripallo
Koris on hurjassa nousussa. Tarvitaan lisää/on hieno saada halleja junnujen/nuorten käyttöön.

Hanna-Maria Seppälä

Uniti
Tämän kaltaisista projekteista on voitu vain haaveilla nuoruudessani. On mahtavaa, että Suomessa mennään eteenpäin ja luodaan nuorille olosuhteita monipuoliseen urheiluun. Kyseinen hanke on investointi Suomen nuoriin.

Oskari Mörö

Aitajuoksija
Uudet harjoituspaikat antavat erinomaisen mahdollisuuden harjoitella laadukkaasti ja monipuolisesti ympäri vuoden.

Mika Poutala

Pikaluistelu
Mun mielestä monitoimihalli olis tärkee treenipaikkana, koska liikuntamylly on niin täynnä, et siel ei mahdu treenaamaan muulloin kun keskellä päivää. Sen lisäks sisäliikuntapaikat on meille tärkeitä, koska meillä ei oo omaa hallia, ni talvella pitää päästä treenaamaan muita juttuja sisälle.

Mika Kojonkoski

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja
Urheassa rakennettu ensin suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti tasokasta toimintaa. Tulokset puhuvat puolestaan; samoin urheilijoiden ja ympäristön palautteet. Fyysisen toimintaympäristön rajat tulleet vastaan. Toiminnan edelleen kehittämisen edellytys on Urhea-hallin pikainen rakentaminen.

Minttu Tuominen

Jääkiekko
Huippu-urheilijan arkeen kuuluvat monipuolinen harjoittelu, lepo sekä ravinto tasapainossa toisiinsa nähden. Monitoimihalli tuo kaikki kolme urheilijan ulottuville yhdellä kerralla, mikä tukee arkea erinomaisesti!

Ronni Ollikainen

Pituushyppääjä
Erittäin tärkeä hanke koko Suomen urheilijoille!

PROJEKTIN TOIMIJAT JA TAUSTAVOIMAT

 

URHEA

 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia. Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä, kehittää päivittäisharjoittelun olosuhteita sekä helpottaa valmennuksen asiantuntijapalveluiden saatavuutta. Urhean toiminta on tarkoitettu nuorille huipulle tähtääville tai jo kansainvälisellä huipulla oleville urheilijoille. Urhean johtoajatus on ”Parempi arki tuo paremman tuloksen”.

Urheaan kuului vuoden 2016 alussa 3682 urheilijaa, joista 111 on ns. olympiatason eli 1. tason urheilijoita. Maajoukkuetason urheilijoita on mukana 800 (2. taso) ja haastajatason urheilijoita 1236 (3. taso).

Yläkouluikäisiä on mukana 1535. Lajeja on mukana 28 ja toisen sekä korkea-asteen opiskelijoita yhteensä 20. Perusasteen kouluja Urhean verkostoon kuuluu jo yli 40. Tukipalveluista huolehtii laaja joukko eri alojen asiantuntijoita. Mukana ovat myös Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit.

 

URHEA-SÄÄTIÖN HALLITUS

 

SARI MULTALA Suomen Purjehdus ja Veneily | ANNA KIRJAVAINEN Suomen Voimisteluliitto | HANNU TIHINEN Suomen Palloliitto | JAN-ERIK KRUSBERG  Arcada | LEA HAKALA Pohjois-Haagan yhteiskoulu | PETTERI HUURRE Helsingin liikuntavirasto | SAMPO SUIHKO Espoon sivistystoimi | TUULI MERIKOSKI Suomen Olympiakomitea JUHA OJAJÄRVI Helmi Liiketalousopisto

 

HELSINGIN KAUPUNKI

 

Helsingin kaupungin Liikuntavirasto ja Opetusvirasto ovat mukana suunnittelemassa hanketta.

 

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO

 

Mäkelänrinteen lukio on yksi Suomen 13 valtakunnallisesta urheilulukiosta. Koulussa on noin 850 opiskelijaa ja se on opiskelijamäärältään Helsingin suurimpia lukioita. Opiskelijoista noin 600 on urheilulukio- laisia ja he ovat pääosin oman lajinsa maajoukkueurheilijoita. Koulussa on urheilijoita noin 50 eri lajista. Valmentajia Märskyssä toimi lukuvuonna 2015-2016 noin 70.

Urheilulukiotoimintaa on Märskyssä kehitetty jatkuvasti ja esimerkiksi valmennukseen käytettävää aika on lisätty ja eri lajeille on tehty omia erikoisohjelmia, kuten Koripalloliiton kanssa toteutettava Helsinki Basketball Academy. Ohjelma kerää Suomen parhaat tyttö- ja poikakoripalloilijat harjoittelemaan ja pelaamaan samaan joukkueeseen. Märskyn opiskelijat ovat hyvin esillä suomalaisessa urheilussa. Esimerkiksi vuonna 2015 Urheilugaalan Vuoden urheilija -äänestyksessä kymmenen parhaan urheilijan joukossa oli viisi Märskyä.

Mäkelänrinteen lukio on Helsingin kaupungin lukio ja Opetusvirasto hallinnoi koulua. Opetusviraston investointiohjelmassa on merkintä äkelänrinteen lukion rakennushankkeesta.

 

HOAS

 

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö perustettiin vuonna 1969 helpottamaan opiskelijoiden asuntotilannetta pääkaupunkiseudulla. Hoasin toiminnassa ovat mukana Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnat. Lisäksi mukana on 10 muuta ylioppilaskuntaa ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntaa.

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja on tällä hetkellä noin 9 300 kpl.

Hoasilla asuu noin 18 000 asukasta, joista noin neljännes on kansainvälisiä opiskelijoita. Hoas tekee yhteistyötä korkeakoulujen kanssa tarjoamalla kalustettuja huoneistoja ja asumisajan palveluja myös kansainvälisen vaihdon opiskelijoille. Hoas on lupautunut rakentamaan alueelle tulevan opiskelija-asuntokohteen.

 

PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULU

 

Urheilukoulu toimii tällä hetkellä kesälajien osalta Santahaminassa. Valmennus toteutetaan yhteistyössä Urhean kanssa ja monissa lajeissa urheilukoulun varusmiehet ovat mukana Urhean lajiryhmissä.

 

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ

 

Urhea-halli on nostettu valtakunnallisesti merkittäväksi urheilupaikkarakentamishankkeeksi ja ministeriö on merkinnyt hankkeen vuosien 2017 ja 2018 hankesuunnitelmiin.

↓