Skip to main content

Keskelle Helsinkiä Mäkelänrinteen lukion ja Uintikeskuksen yhteyteen rakentuva Urhea-kampus valmistuu tulevana kesänä. Kampuksen yhteyteen rakentuu opiskeleville urheilijoille asuintalo, jonka rakennuttaja on HOAS. Asuintalon vuokraamisesta sekä operatiivisesta toiminnasta vastaa Urhea eli Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia. Haku asuintalon asuntoihin aukeaa nyt, rakennus valmistuu kesällä ja muuttaminen asuntoihin tulee olemaan mahdollista elokuun alusta lähtien.

Taloon tulee yhteensä 176 asuinhuonetta, joista 166 avataan pitkäaikaiseen vuokraukseen. Kymmenen vuodepaikkaa on varustettu mahdollisuudella asua korkeassa ilmanalassa ja näitä vuodepaikkoja vuokrataan lyhyempään asumiseen. Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen kertoo asuntojen kiinnostavan urheilijoiden keskuudessa. ”Viime päivinä olemme saanut useita tiedusteluja siitä, milloin asuntoja voi hakea. Asuintalo tarjoaa mahtavan huippu-urheiluyhteisön keskellä Helsinkiä harjoittelu-, terveydenhuolto- ja ravintolapalveluiden äärellä.”

Asunnot suunnattu tavoitteellisille, opiskeleville urheilijoille

Urhea-kodit on tarkoitettu urheilussa huipulle tähtääville ja samanaikaisesti toisen tai korkea-asteen tutkintoa HOAS:n toiminta-alueen oppilaitoksissa suorittaville urheilijoille. Tutkinnon tulee olla opintotukikelpoinen. Asukasvalinnassa huomioidaan ARA-säännökset ja painotetaan urheilullista tasoa sekä valmentautumista Urhea-kampuksella. Talossa ei sallita lemmikkieläimiä eikä tupakointia. Alaikäiset hakijat sijoitetaan soluasuntoihin.

Hakijoiden valitsemiseksi on olemassa pisteytysmalli, jossa urheilullista tasoa painotetaan ja arvioidaan urheilijan hyötymistä Urhea-kampuksen olosuhteista mahdollisimman paljon. ”Tavoitteenamme on saada luotua mahdollisimman monelle urheilijalle synergiaetua siitä, että asuinpaikka on lähellä opiskelupaikkaa ja samalla myös kansainvälisen tason harjoitteluolosuhteita ja tukipalveluita”, Urhean talouskoordinaattori Jouni Kinnunen summaa.

Urhea-koti – asunto keskellä Helsinkiä

Elokuussa 2021 aukeava Urhea-koti tarjoaa mahdollisuuden asua Mäkelänkadulla keskellä Urhean kampusta ja upouusia harjoittelutiloja. Siis niin keskellä, että Urhea-hallista ja Mäkelänrinteen lukiosta on suora yhteys opiskelijoiden asuintaloon Urhea-kotiin. Asuintalossa on opiskelijoille 83 huoneistoa 11 kerroksessa ja näissä yhteensä 166 asuinhuonetta. Talo sijaitsee rauhallisella paikalla puiston vieressä, ja ylemmistä kerroksista on näköala yli koko Helsingin aina merelle asti.

Urhea-hallista kansainvälisen tason urheilukeskus

Elokuussa avautuvassa Urhea-hallissa toimii urheilijoille valmennus- ja terveyspalveluita tuottava Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea. Lisäksi Urhea-kampuksella tulee toimimaan kesä- ja jäälajien valtakunnallinen Olympiavalmennuskeskus. Mäkelänrinteen lukion laajennusosassa on ravintola, joka on koulu- ja opiskelijaruokailun lisäksi avoinna myös kampuksen ja hallin muille asiakkaille aamusta iltaan saakka.

 

Lisätiedot:

Jouni Kinnunen, talouskoordinaattori/Urhea-koti

Puh. 046 878 2208

Email jouni.kinnunen@urhea.fi