Skip to main content

KTT Kaisa Vikkula aloittaa 3.8.2020 Urhea-halli Oy:n liiketoimintajohtajana vastaten halliyhtiön liiketoimintasuunnitelman rakentamisesta ja toteuttamisesta sekä yhtiön käyttötaloudesta. Urhea-halli Oy rakennuttaa Mäkelänrinteen lukion ja Uintikeskuksen yhteyteen nousevalle Urhea-kampukselle yli 14 000 m2 monilajisen urheiluhallin, johon on tulossa useiden lajien suorituspaikkojen lisäksi muun muassa urheilijoiden terveydenhuollon keskus.

Kaisa Vikkula on toiminut Urhea-hallin rahoituksen konsulttina kesästä 2018 alkaen. Hanke on edistynyt vauhdilla ja samalla rakentamiseen sekä hallin käyttöönottoon liittyvien työtehtävien määrä on kasvanut. Halliyhtiön hallitus halusi varmistaa, että valmistuessaan kesällä 2021 hallikokonaisuudella on toimiva liiketoimintamalli. Kaisa Vikkulan osaaminen ja kokemus vastaavatkin osuvasti hankkeen tarpeita.

– Olen pitkään toiminut vapaaehtoisena urheilun parissa. Urhea-halli-hankkeessa on mahdollista tehdä merkityksellistä työtä nuorten eteen, luoda kansainvälisen tason arkiharjoitusympäristö Suomeen sekä yhdistää oma liiketoimintaosaamiseni yrityspuolelta urheilun hyväksi, kertoo Kaisa Vikkula innostuneena tehtävästään.
Aiemmin Vikkula on toiminut muun muassa pörssiyhtiö Soprano Oyj:n toimitusjohtajana, Finnairin ja Cargotecin johtoryhmän jäsenenä sekä useiden yritysten hallituksissa. Vikkula toimii myös Suomen Voimisteluliiton puheenjohtajana.

Urhea-kampuksen rakennustyöt ovat edistyneet aikataulussaan ja kokonaisuuden arvioidaan valmistuvan kesällä 2021. Urhea-hallin lisäksi kampukselle rakentuu asuinkerrostalo opiskeleville urheilijoille sekä Mäkelänrinteen lukion laajennus uusine ravintoloineen.

– Olemme todella iloisia, että saimme kiinnitettyä Kaisan hankkeeseemme entistä tiiviimmin. Hän on tehnyt erinomaista työtä hankkeen rahoituksen parissa. Kaisan osaaminen, kokemus ja yhteistyötaidot vahvistavat merkittävästi organisaatiotamme, kertoo Urhea-konsernin toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

Urhea-halli Oy on osa Urhea-säätiön konsernia. Urhea-säätiön pääasiallisina tehtävinä on järjestää Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminta sekä toimia Urhea-halli Oy:n pääomistajana. Vuonna 2014 perustettu Urhea-säätiö on kasvanut vauhdilla kuten myös Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean toiminta. Urhean toiminnassa on tällä hetkellä mukana jo noin 5200 urheilijaa ja lähes 200 valmentajaa. Urhea-säätiössä työskentelee 26 työntekijää, jotka ovat pääsääntöisesti eri lajien valmentajia ja eri urheilualojen asiantuntijoita, kuten fysiikkavalmentajia ja fysioterapeutteja.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminta käynnistyi reilut 20 vuotta sitten, kun alueen oppilaitoksia ja urheilun lajiliittoja ryhdyttiin verkottamaan yhteistyöhön. Johtoajatuksena on koko ajan ollut tukea urheilevien opiskelijoiden kaksoisuraa sekä mahdollistaa heidän laadukkaan päivittäisvalmennuksensa toteutuminen.