Urhea-kampus on Urhean eli Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian koti. Myös Olympiavalmennuskeskus Helsinki toimii kampuksella, johon kuuluvat Urhea-halli, Urhea-koti, Mäkelänrinteen lukio sekä Mäkelänrinteen uintikeskus. Lisäksi välittömässä läheisyydessä ovat Kumpulanlaakson ja Käpylän jalkapallokentät sekä Helsingin velodromi.

Urhean asiantuntijat työskentelevät Urhea-kampuksella tiiviissä yhteistyössä urheilijoiden ja valmentajien kanssa. Helsingin Urheilulääkäriaseman tilat ovat Urhea-hallin kolmannessa kerroksessa. Kampuksella testataan ja mitataan urheilijan suorituksia. Tulokset analysoidaan ja saatua tietoa hyödynnetään valmennuksessa. Eri lajien valmennustiimien kohtaamisissa suomalaisen urheilun yhteinen osaaminen kasvaa ja syntyy innovaatioita.

Urhea tukee urheilijan kaksoisuraa yksilöllisesti. Päätavoitteena on mahdollistaa huippu-urheilijoiden hyvä arki niin urheilu-uran aikana kuin sen jälkeenkin.

Vasta valmistuneessa asuintalossa, Urhea-kodissa on urheileville opiskelijoille 83 huoneistoa (yksiöitä, kahden henkilön kaverikämppiä ja neljän henkilön soluja) ja näissä 166 makuuhuonetta. Lisäksi talosta voi vuokrata 5 huoneistoa (10 paikkaa) ja kuntosalin korkean paikan leiritykseen. Huoneita voi myös varata leirikäyttöön (varavuoteilla 16 paikka, 220 cm pitkät vuoteet) tai tavalliseen hotellimajoitukseen.

Kampuksen ravintolasta saa lounaita ja päivällisiä opiskelijahintaan ja kahviosta välipaloja. Lähin ruokakauppa sijaitsee 200 m päässä.

URHEA-HALLI

Urheilutilat ovat pääosin kolmessa kerroksessa:
-2. kerroksessa ovat telinevoimistelusali, yleisurheilu- sekä voimaharjoittelutilat.
-1. kerroksessa ovat judo- ja painisali, yleisharjoittelutila, taitosali ja juoksusuora.
1. kerroksessa ovat koripalloareena ja rytmisen voimistelun sali.
2. kerroksessa on peilisalin lisäksi training room ja fysioterapiatiloja, joita on myös 3. kerroksessa.
3. kerroksessa on Helsingin Urheilulääkäriasema.
4. kerroksessa ovat Urhean toimistot ja neuvotteluhuoneita.

Urhea-hallin pinta-ala on reilut 14 000 m2, josta urheilutilojen osuus noin 8 000 m2.

URHEA-KOTI

Kampuksella on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin rakennuttama kahdeksankerroksinen asuintalo, Urhea-koti, jossa on yksiöitä, kaverikaksioita ja neljän hengen soluja opiskeleville urheilijoille pitkäaikaiseen majoitukseen. Lyhytaikaista majoitusta on varattavissa ja asuminen sekä harjoittelu vuoristo-olosuhteissa on mahdollista Urhea-kodissa, jossa on myös yhteisiä tiloja, sauna- ja kerhotilat sekä pesula asukkaiden käyttöön.

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO

Mäkelänrinteen lukiolla on koulurakennuksen laajennuksen myötä monikäyttöisiä opetustiloja, jotka mahdollistavat monimuotoiset opetusmenetelmät. Lisäksi laajennusosassa on uusi keittiö sekä lähes 400 hengen kouluravintola, joka on auki klo 7.00 – 22.00 myös koulun ulkopuolisille asiakkaille. Uusi sisääntuloaula palvelee niin koulua, urheiluhallia kuin asuinkerrostaloakin.

MUUT URHEILUTILAT

Kampuksella sijaitsee myös Mäkelänrinteen Uintikeskus, joka palvelee uintilajeja. Uintikeskuksessa on lisäksi suuri tuhannen neliön palloilusali, peilisali, voimaharjoittelutilat sekä juoksusuora. Kampuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös jalkapallokenttiä sekä Helsingin velodromi.