URHEA-halli | Sijainti
7178
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-7178,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Sijainti

Rakennuspaikka ja kaavoitustilanne

Rakennuspaikan osoite on Mäkelänkatu 47. Kyseisellä tontilla sijaitsee Mäkelänrinteen lukio. Koulun vieressä on urheilukentäksi merkitty alue, jolle halli on tarkoitus rakentaa. Koulun lisärakennus yhdistää koulun ja urheiluhallin. Hoasin opiskelija-asun- tola on tarkoitus rakentaa Mäkelänrinteen puolelle eli koulun itäpuolelle. Rakentaminen Mäkelänrinteen lukion tontille sopii hyvin Helsingin kaupungin suunnitelmiin tehostaa kaupunkirakentamista. Tontti sijaitsee aivan suunnitellun kaupunkibulevardin lähellä ja lisäksi lähialueelle on tulossa kaksi suurta asutus- ja toimitilakeskittymää eli Kalasatama ja Pasilan keskus. Näistä molemmista on lyhyt kävelymatka alueelle. Tontti on Helsingin kaupungin omaisuutta. Helsinki on antanut luvan kampushankkeen toteuttamiseksi tontille. Mielenkiintoisen lisän kampushankkeeseen tuo koulun tontin alla kulkeva junatunneli. Se on aikaisemmin toiminut Kalasataman radan osana, mutta on nyt jo poistettu käytöstä. Hankkeessa junatunneli hyödynnetään juoksusuorana ja muina urheilutiloina.

Liikenneyhteydet

Urhea-kampus sijaitsee keskellä Helsinkiä ja liikenneyhteydet ovat hyvät. Lähtökohtaisesti liikkuminen halliin tapahtuu julkisen liikenteen avulla. Niiden tavoitettavuus on erinomainen; Mäkelänkatu on yksi keskeisiä joukkoliikenteen väyliä. Lähin metroasema on kolmen linja-autopysäkin päässä ja Pasilan juna-asemalle on vajaan kymmenen minuutin kävelymatka. Lentokentälle pääsee julkisella liikenteellä 30 minuutissa. Alueelle on helppo tulla myös pyörällä hyvien kevyenliikenteen väylien johdosta. Lisäksi hallin läheisyydessä on paikoitustilaa henkilöautoille.

yhteydet

Keskeinen sijainti

↓