Skip to main content

Koronatoimet Urhea-hallissa 28.12.2021 alkaen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Avi kohdistaa uudet 28.12.2021 voimaan astuvat koronarajoitustoimet ensisijaisesti aikuisiin, minkä vuoksi alle 18-vuotiaiden ohjattu harrastustoiminta sekä ammattiurheilu on rajattu tilojen sulkupäätöksen ulkopuolelle. Koronapassin käytöstä luovutaan toistaiseksi. Päätökset vaikuttavat myös tapahtumien järjestämiseen Urhea-hallissa.

28.12.2021-10.1.2022 Urhea-hallissa voivat harjoitella:

– alle 18-vuotiaat seurojen varsinaisilla tai ylimääräisillä vakiovuoroilla (vakiovuorojen joululoma päättyy 7.1.22) tai alle 18-vuotiaat akatemiakorttilaiset omatoimiharjoittelussa sekä

– ammattiurheilijat oman lajinsa akatemiavuoroilla tai hallin yleis- ja voimaharjoittelutilassa (edellyttää Urhea-hallin OVK- tai akatemiakorttia sekä sitä, että lajiliitto nimeää urheilijan ammattiurheilijalistalle).

Ammattiurheilijoiden määrittelyssä käytetään lajiliittojen antamia nimilistoja. Hallin asiakaspalvelu tarkistaa jokaisen ammattiurheilijastatuksen. Lajiliitot toimittavat urheilijalistat ja niiden päivitykset Urheaan.

Huomioittehan, että Urhea-halliin saapuessa kannattaa varautua siihen, että henkilöllisyys tarkistetaan asiakaspalvelussa. ***

Huomioittehan, että koronapassit tullaan edelleen tarkastamaan 16-17-vuotiailta.**

Seurojen vakiovuorojen hyvitykset

Urhea-halli hyvittää seuroille ikärajoitusten takia kokonaan käyttämättä jääneet vakiovuorot 10.1.2022 asti. Seurat voivat hyödyntää jo sovitut vuorot alle 18 vuotiaisiin. Pyydämme seuroja ilmoittamaan meille etukäteen asiakaspalveluun ne vuorot, joita ei tulla käyttämään, jotta voimme hyvittää ne. Ilmoittamatta jääneistä vuoroista ei saa hyvitystä.

Uudellamaalla kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022. Päätöksen takia Urhea-hallissa 14.-16.1.2022 järjestettävät koripallon Suomen Cup -finaaliottelut joudutaan pelaamaan ilman yleisöä.

Kuntoutustilojen käyttö ja asiantuntijoiden vastaanotot jatkuvat sovitusti.

Ravintolan, Mäkelänrinteen uintikeskuksen ja Uppopullan aukiolo

Mäkelänrinteen lukion Palmian opiskelijaravintola aukeaa 10.1.2022. Uintikeskus sekä siellä oleva kahvila-ravintola Uppopulla ovat suljettuna 28.12.2021-10.1.2022.*

Avin määräykset ja perustelut

Voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen ja nopeasti leviävän omikron-virusmuunnoksen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloja määrätään suljettavaksi lyhytaikaisesti kokonaan. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Alueelle on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu- ja liikuntatilojen sulkemisesta. Päätös koskee tiloja, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista. Sulkupäätös on voimassa kaksi viikkoa ajalla 28.12.2021–10.1.2022.

Avin määräysten seuraukset ovat harmilliset ja vaikeuttavat harjoittelua Urhea-hallissa tai osalla valitettavasti estävät harjoittelun jopa kokonaan. Samalla muistamme oman vastuumme pandemiaan liittyen ja noudatamme annettuja määräyksiä. Tiloissamme edellytetään maskin käyttämistä yleisissä tiloissa ja käytävillä sekä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Sairaana ei Urhea-halliin voi tulla.

Tässä yhteydessä myös kiitämme kaikkia asiakkaitamme vastuullisesta ja esimerkillisestä toiminnasta syyskauden aikana. Lämmin kiitos!

 

*Lisäys 27.12. klo 16.30: lisätty ravintoloiden ja uintikeskuksen aukiolotiedot

**Lisäys 28.12. klo 9.25: koronapassien tarkastus 16-17-vuotiailta

***Lisäys 28.12. klo 15.55: henkilöllisyyden tarkistamisen mahdollisuus