URHEA-halli | Tilat
6979
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-6979,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Tilat

URHEILUHALLI

URHEILUHALLI Rakentaminen toteutetaan pääosin neljään kerrokseen. Hallin pinta-ala on 10 000 m2. Pinta-alassa ei ole mukana junatunneliin rakennettava juoksu- suora. Ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen on sijoitettu yleis- ja voimaharjoittelusali, paini- ja judosalit ja telinevoimistelu- ja taitosali sekä juoksualue. Edellisten lisäksi kerroksessa ovat valmentajien työtilat voimistelulle, painille ja judolle sekä useita varastoja, teknisiä tiloja, pesutilat ja puku huoneet sekä juoksusuora vanhassa rautatietunnelissa. Kolmanteen kerrokseen tulee kaksi palloilusalia, kaksi salia rytmiselle ja joukkuevoimistelulle, kolme pukuhuonetta ja vastaavat pesutilat, kaksi peilisalia, karatesali, taekwondo/kuntoutussali sekä kaksi valmentajien työhuonetta, varastot ja vessoja. Neljännessä kerroksessa ovat sisääntuloaula, fysioterapia- ja terveyden huoltotilat.

OPETUSTILAT

Toimisto- ja opetustilat sijaitsevat Urhea-hallin ja Mäkelänrinteen lukion tilojen välissä, mutta tilat yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi. Ensimmäisessä, sisääntulokerroksessa on aulatila, josta on kulku edelleen urheiluhalliin, opetustiloihin ja ruokalaan. Toisessa kerrok- sessa on Liiketalousopisto Helmen opetustilaa. Kolmannessa kerroksessa on varaus lajiliitoille. Neljännessä kerrok- sessa on varaus urheiluliiton toimistolle. Viidennessä kerroksessa on toimistotilaa. Tilojen kokonaispinta-ala olisi 2500-3000 m2.

ASUINTALO JA HOSTEL

Hoas rakentaa alueelle 7-8 kerroksista asuintalon, johon tulee erikokoisia opiskelija-asuntoja. Osa asunnoista on soluasuntoja ja osa yksiöitä. Lisäksi asuintaloon voidaan rakentaa perheasuntoja sekä hostel.

KÄYTTÄJÄRYHMÄT

Hallin keskeisenä käyttäjäryhmänä ovat Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian eri-ikäiset urheilijat aina yläkouluikäisistä nuorista aikuishuippuihin saakka. Mäkelänrinteen lukion valmennusurheilijat ovat suurin ryhmä. Pääkaupunkiseudulla asuville olympia- ja paralympiaurheilijoille Urhea-halli tarjoaa upean arkiharjoitteluympäristön opiskelu- mahdollisuuksineen, asuntoloineen ja terveydenhuollon palveluineen. Puolustusvoimien urheilukoulu toimii akatemian yhteydessä eli halli palvelee näin myös puolustusvoimien tarpeita. Lisäksi halli palvelee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa, paikallista seuratoimintaa sekä aikuisten kuntoliikuntaa. Urheiluakatemiaurheilijoiden lisäksi liikuntahalli palvelee helsinkiläisten urheiluseurojen ja erityisesti lasten ja nuorten liikuntatarpeita. Hallissa voidaan järjestää yli laji- ja seurarajojen ulottuvaa lasten liikuntatoimintaa, joka huomio myös ne lapset ja nuoret, jotka eivät halua heti mukaan normaaliin urheiluseuratoimintaan. Lasten ja nuorten liikuntaa voidaan järjestää esimerkiksi akatemiavalmentajien johdolla. Halli tarjoaa tiloja Helsingin kaupungin EasySport –toiminnalle sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemalle Liikkuva koulu –ohjelmalle.

TILAT – TUHANSIA NELIÖITÄ OSAAMISKESKITTYMÄÄ!

pohja_3krs

1.-2. KRS Yleis- ja voimaharjoittelusali, paini-, judo-, telinevoimistelu- ja taitosali sekä juoksualue.

3. KRS Kaksi palloilusalia, kaksi salia rytmiselle ja joukkuevoimistelulle, kaksi peilisalia, karatesali, taekwondo/kuntoutussali.

4. KRS Sisääntuloaula, fysioterapia- ja terveyden huoltotilat.

Lisäksi toimistotilat, asuntola- ja hostel-tilat sekä opetus- ja ruokailutilat.

↓