1

URHEILUHALLI

Kaikkiaan Urhea-hallin pinta-ala on yli 14 000 m2, josta urheilutiloja on 8 000 m2. Koripallolla, rytmisellä voimistelulla, telinevoimistelulla, yleisurheilulla, painilla ja judolla on omat lajin harjoittelutilansa. Kaikki lajit voivat hyödyntää voimaharjoittelutilaa.

2

KORIPALLO

Urhea-hallissa on kaksi täysimittaista koripallokenttää. Yhdistämällä kentät tila muuntuu Urhea-areenaksi, jossa kenttää ympäröi 1 100 istumapaikan katsomo. Seisomapaikkoja on n. 300. Hallia kiertävää ja Teraffexillä päällystettyä 168 m parvea koripalloilijat voivat käyttää lämmittelyyn.

3

RYTMINEN VOIMISTELU

Urhea-hallin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee kaksi  rytmisen voimistelun kanveesia, joita erottaa nouseva ja ääntäeristävä väliseinä. Saleja voi hyödyntää joukkuevoimistelu, tanssillinen voimistelu ja muodostelmaluistelu. Saleissa on peilit. Niiden korkeus on 12 m ja koko on yhteensä 630 m2.

4

PEILISALI

Urhea-hallin toisessa kerroksessa sijaitsee 151 m2 peilisali.

5

KAMPPAILULAJIT

Kamppailutila sijaitsee -1 -kerroksessa, ja siellä on kaksi molskia ja judolle kaksi tatamialuetta. Alueet voidaan yhdistää yhdeksi 920 m2 -kokoiseksi alueeksi.

6

TELINEVOIMISTELU

Telinevoimistelutiloissa ovat niin miesten kuin naistenkin telineet. Alimmassa kerroksessa sijaitseva telinevoimistelusali on kooltaan 1400 m2.

7

YLEISURHEILU

Urhea-hallin alimmassa kerroksessa on 138 m neliratainen juoksusuora, pituus- ja kolmiloikkapaikka sekä heittoharjoittelupaikka. Kaikkiaan yleisurheilutiloja on yhteensä 1700 m2.

8

VOIMAHARJOITTELU

Alimmassa kerroksessa sijaitseva 800 m2 voimaharjoittelutila on kaikkien lajien käytössä. Tilassa on mm. 18 nostolavaa, aerobinen alue sisältäen kuntopyörät, WATT-biket, juoksumatot ja soutulaitteet, kuntopalloharjoittelualue, taljalaitteet sekä alue lämmittelyyn/jäähdyttelyyn ja lihashuoltoon.

Voimaharjoittelutilassa on eniten ruuhkaa arkisin klo 9-11 ja klo 14-16.

9

TAITOSALI JA YLEISHARJOITTELUTILA

62,4 m2 taitosalissa on peilit ja balettitangot. Yleisharjoittelutilassa on juoksusuora, voimailualue, kuntopalloseinä sekä spinning-pyöriä. Tilat ovat vapaasti koripalloilijoiden, voimistelijoiden ja kamppailijoiden käytettävissä alku- ja loppuverryttelyyn, kamppailijoilla myös osana treeniä.

10

PUKUHUONEET

Urhea-hallissa on runsaasti pukuhuonetiloja. Ne sijoittuvat hallin kerroksiin -2, -1 ja 1.

11

HYPOKSIA-HUONEET

Urhea-kodin alakerrassa on 5 huoneistoa, sisältäen 10 huonetta ja 16 petipaikkaa, joissa voidaan asua ja niiden yhteydessä harjoitella vuoristo-olosuhteissa.

Huoneita vuokrataan myös leirikäyttöön ja muuhun tavalliseen lyhytaikaiseen majoitukseen.

12

URHEILULÄÄKÄRI- JA TESTIASEMA

Helsingin Urheilulääkäriasema HULA toimii Urhea-hallin kolmannessa kerroksessa, jossa tehdään myös tutkimustoimintaa.  Osa Urhean fysioterapeuttien vastaanottotiloista sijaitsee myös kolmannessa kerroksessa.

13

FYSIOTERAPIA JA LIHASHUOLTO

Urhea-hallin 2. ja 3. kerroksissa on fysioterapiaan ja lihashuoltoon tarkoitettuja tiloja, joihin sisältyvät kuntoutus- ja harjoitteluhuone (Training room) sekä useita hoitohuoneita. Pukuhuoneiden suihkutiloissa on kylmähoitolaitteita.

14

ASIANTUNTIJOIDEN TILAT

Eri alojen asiantuntijoille, kuten psyykkiselle ja ravintovalmennukselle, on pienryhmätyöskentelyyn soveltuvia työtiloja hallin neljännessä kerroksessa.

15

TOIMISTO- JA KOKOUSHUONEET

Urhea-hallin neljännessä kerroksessa ovat Urhean toimitilat. Kokoustilamme palvelevat myös kampuksen ulkopuolisia tahoja.