1

URHEILULÄÄKÄRI- JA TESTIASEMA

Urhea-hallin kolmanteen kerrokseen sijoittuvat urheilulääkäri- ja testiasema. Samaan kerrokseen sijoitetaan myös tutkimustoimintaa.

2

URHEILUHALLI

Kaikkiaan Urhea-hallin pinta-ala on yli 14 000 m2.

3

PEILISALIT

Urhea-hallin toiseen kerrokseen tulee 157 m2 peilisali.

4

TELINEVOIMISTELU

Urhea-hallin alimpaan kerrokseen tulee 1400 m2 telinevoimistelutilat, joihin tulee niin miesten kuin naistenkin telineet.

5

YLEIS- JA VOIMAHARJOITTELU

Urhea-hallin pohjakerrokseen tulee 800 m2 voimaharjoittelutila kaikkien lajien käyttöön. Tilassa on mm. 16 nostolavaa, aerobinen alue sisältäen kuntopyörät, juoksumatot ja soutulaitteet, kuntopalloharjoittelualue, taljalaitteet sekä alue lämmittelyyn/jäähdyttelyyn ja lihashuoltoon.

6

KAMPPAILULAJIT

Urhea-hallin -1 kerrokseen tulee painille kaksi täysimittaista molskia ja judolle kaksi täysimittaista tatamialuetta. Alueet voidaan yhdistää yhdeksi suureksi alueeksi. Kokonaismitaltaan alueet ovat kooltaan 920 m2.

7

TOIMISTO- JA KOKOUSTILAT

Urhea-hallin neljänteen kerrokseen tulee toimistotilat Urhea-säätiölle sekä valmentajille ja muille asiantuntijoille. Kokoustilat palvelevat myös kampuksen ulkopuolisia tahoja.

8

RYTMINEN VOIMISTELU

Urhea-hallin ensimmäiseen kerrokseen tulee kaksi täysimittaista rytmisen voimistelun salia nousevalla väliseinällä. Saleja voi hyödyntää muutkin voimistelulajit, kuten joukkuevoimistelu. Voimistelusalien koko on 630 m2.

9

PUKUHUONETILAT

Urhea-halliin tulee runsaasti pukuhuonetiloja. Ne sijoittuvat hallin kerroksiin -2, -1 ja 1.

10

YLEISURHEILU

Urhea-hallin alimpaan kerrokseen tulee 138 m neliratainen juoksusuora, pituus- ja kolmiloikkapaikka sekä heittoharjoittelupaikka. Kaikkiaan yleisurheilutiloja rakentuu 1700 m2.

11

ASIANTUNTIJOIDEN TILAT

Eri alojen asiantuntijoille, kuten psyykkiselle ja ravintovalmennukselle, tulee pienryhmätyöskentelyyn soveltuvia työtiloja hallin neljänteen kerrokseen.

12

KORIPALLO

Urhea-halliin tulee kaksi täysimittaista koripallokenttää. Yhdistämällä kentät tila muuntuu myös areenaksi, jossa kenttää ympäröi tuhatpaikkainen katsomo.

13

HYPOKSIA-HUONEET

Asuinkerrostalon alakertaan tulee 5 huonetta ja 10 petipaikkaa, joiden huoneilmaan voidaan säätää alhaisempi happimäärä ja näin simuloida vuoristo-olosuhteita. Huoneiden välittömään läheisyyteen tulee myös harjoitteluhuone, jossa voidaan harjoitella ohuemmassa ilmanalassa.

14

FYSIOTERAPIA JA LIHASHUOLTO

Urhea-hallin 2. ja 3. kerroksiin tulee fysioterapiaan ja lihashuoltoon tarkoitettuja tiloja, joihin tulee kuntoutus- ja harjoitteluhuone sekä useita hoitohuoneita. Pukuhuoneiden suihkutiloihin sijoitetaan kylmähoitolaitteita.