Urhea-halli mukana energiansäästötalkoissa

Urhea-halli osallistuu energiansäästötalkoisiin energiakriisin uhatessa. Lokakuun 10. päivästä eteenpäin hallin tiloissa lasketaan lämpötiloja keskimäärin yhdellä lämpöasteella.  

  • Arviomme mukaan pystymme näin vähentämään energiankulutustamme noin 1000 kWh päivässä, eli noin 30 000 kWh kuukaudessa, kertoo Martti Pyysalo Urhea-hallin kiinteistöpalveluista. 

Puolen vuoden aikana säästämme energiaa 180 000 kWh. Tämä vastaa keskimäärin 10 nelihenkisen perheen vuotuista sähkönkulutusta sähkölämmitteisessä omakotitalossa.   

Kaikissa Urhea-hallin tiloissa on liiketunnistimella toimiva valaistus. Valot syttyvät, jos tilassa on käyttäjiä, ja muuten tila pysyy pimeänä.  

Vastuullisia valintoja on tehty jo rakennusmateriaaleja sekä energiavaihtoehtoja valittaessa. 

  • Käytämme uusiutuvaa kaukolämpöä ja pienennämme hiilijalanjälkeämme lähes 350 000 kg vuodessa. Ostamamme sähkö on ilmastoneutraalia vesi- tai tuulisähköä. Lisäksi hallin ja urheilijoiden asuintalon katoilla on aurinkovoimalat, jotka tuottavat vuoden aikana noin viidenneksen käyttämästämme sähköstä, kertaa Urhea-hallin liiketoimintajohtaja Kaisa Vikkula

Talvikaudella hallin päätyseinään projisoidaan mm. hallin tapahtumiin liittyviä mainoksia. Projektorin sähkönkulutus vastaa yhden pöytätietokoneen sähkönkulutusta. 

Lisätiedot: 

Martti Pyysalo
puh. 040 968 8104
martti.pyysalo@urhea.fi 

Olympiakomitean tiedote aiheesta: Urheilun suositukset energiansäästöön

Toimimme Suomalaisen urheilun hyväksi

Urhea-halli Oy on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, joka ei jaa omistajilleen osinkoja. Varat käytetään hallin kehittämiseen ja käyttövuokrien pitämisessä niin edullisina, että perheillä on varaa nuoren urheiluharrastukseen. Jokaisen yhteistyökumppanin 10 000 € tuki hallille mahdollistaa salimaksujen alentamisen 1 %:lla.

Halliyhtiön osakkeenomistajia ovat Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea, Helsingin kaupunki, Koripallosäätiö, Suomen Urheiluliitto, Suomen Voimisteluliitto, Kisakallion urheiluopistosäätiö ja Urheiluopistosäätiö.